Kosovë, Të Lanë Vetë

Kosovë, Të Lanë Vetë is a poem by Elona Beqiraj.

Oh Kosovë ty qka te beren?
Ta vranë babën ta vranë dhe nënën.
Lan jetima shumë vajza e djemë, shtëpia te digjura prush dhe zjerrm.
Erdh koha, lufta perfundoj po dhimbja e loti kurrë nuk pushoj.
I harruan krejt heroet e atdheut, Adem Jasharin dhe Skenderbeun.

Ku jeni bre patriota, kur Kosova juve po ju thrët e po bertët?
Ka njerz skan buk mi jep fëmijëve e vet e knej do tjer knaqen nxhet.
Oh shtet a spo e sheh popullin tendë qe po ik per shakun e juaj,
Jo qe veq pe shitni Kosovën,
pi shkellni edhe viktimat e atdheut qe per juve e perqafuan dheun.
Qelny syt, qohuni per tokën e fëmijëve, 
se toka e huaj kurrë nuk do të behet vendi juaj.

1 Comment

Elona Beqiraj

Elona Beqiraj lives in Germany, but her roots are in Rugova, Kosova. She is a high school student and plans to study journalism after she graduates. She loves traveling, stringing words together, and singing while strumming her çifteli. She dreams of one day moving back to Kosova, where she will hike in the mountains of rugova, drink nescafé with her cousins in Peja and capture her country's majestic beauty through photographs. Elona is currently working on a project to empower and enlighten youth across the Albanian diaspora to understand and commemorate the Kosova War of 1999, through the photographs and memoirs of those who lived through the war. Her goal is to never allow for the courage and strength of her people to be forgotten.